Tuesday, January 25, 2011

sebab ni lah aku nak tinggal kat New York bai.

tahu tak, jadi manusia tak berduit tu sesungguhnya sangat lah tak best?
tahu tak?
mesti lah tahu kan.

bila nak beli lollipop harga 80 sen satu pun tergaru-garu kepala (yang tak gatal).
sudahnya, tabung adik jugak yang jadi mangsa.
takpa takpa.
dah kerja nanti, kena ganti balik 15 kali ganda amount yang dah dikorek keluar dalam keadaan darurat dan terpaksa.
hmph.
alasan nak sedapkan hati.

paling benci bila sedar status diri yang tak berduit merupakan punca utama tak boleh nak pergi Negara Singa untuk menghedonismakan diri di Laneway Festival hujung bulan ni.

macam perah limau nipis atas hati yang berdarah bila dah spend lebih 3 bulan mendengar lagu lagu Foals, Temper Trap, Blonde Redhead, Ladyhawke, Holy Fuck, !!! , Warpaint SAHAJA sebab konon kononnya nak get in the mood.

Sudahnya, mood dah terlebih lebih,
perginya tak jugak.

Kesian passport, kegersangan cop dari Singapura.
Haih.

Weh, ada siapa siapa baik hati nak belanja tiket Laneway? :)

8 comments:

Fatul Akrul Ramli said...

betul.. rasa keji betul bila tak ada duit.. damn..

Afiq Malik said...

Sha,

Why do you want to live in New York again?

:)

Merissa K. said...

Fatul : jom rompak bank?

Afit : sebab boleh tgk gigs and concerts that ive been missing out on. aaaaand, boleh berhenti buat statement yang bermula dengan 'The trouble with malaysia is..' hahahaha

Akulah Aqilah Itu said...

aku pon tgh pokai nii.. waaaaa~ duit skole belum masuk.

Valossa Vicious said...

Poverty is infectious... Because now I'm broke just like you.

Sometimes money can buy happiness eh?

Beli rokok pun hampir tak mampu. Uhh.

Valossa Vicious said...

Oh btw, I've sent you the book. Have you got it?

Merissa K. said...

Aqilah : alahai alahai, meh la share maggi dengan i!

VV : damn! even if it was infectious, i never wouldve thought that it would spread via the internet!

keyword : hampir.
hahahahah. tapi masih beli kan? LOL.

oh and yes, dah dapat dah. thank youuuuuuuuuuuuuuu. XD

Valossa Vicious said...

Hampir, tapi masih berjaya.

New keyword: 'berjaya'

Hahahaha