Saturday, June 5, 2010

Bookworm Bitch is up and running!

Bila jejak kaki masuk ke rumah,
Senyap. Aman.
Ajaib.
Sebab satu keluarga saya semuanya bising belaka.
Jadi, kalau nak tahu betapa bingitnya rumah saya,
bayang kan saja 6 orang Fithri Natasha sedang bersembang.
Haa, itu lah rumah saya.

Hari ni saya pulang ke KL, tinggalkan kaki di UTP.
Kalau mahu beronggeng dan jalan jalan cuci mata, lihat awek awek yang sama lawa dengan Lisa Surihani atau lelaki lelaki macho yang sedap mcm aiskrim atau Subway (ini Ika yang ajar!), saya terpaksa pergi dengan mengesot.
Susah la bila kaki tak ada.
(kaki dalam context ini refers to Proton Savvy warna biru yang paling handsome sekali)

Mahu menulis, ilham tak berapa nak banyak.
Mahu tonton TV, tak ada cerita yang menarik.
Mahu membaca, ah! bahan bacaan semua tak kena dengan perasaan semasa.

Oh! Lupa nak beritahu!
Saya dah post entry pertama dalam Book Blog saya
Dah alang alang baca buku, tulis sajalah review, bukan susah pun.

Tapi, to be frank, saya bukan tulis dengan penuh ikhlas.
Ya, memang, salah satu faktor saya tulis supaya boleh kongsi dengan kamu kamu semua.
Tapi, ada faktor lain yang memegang percentage yang lebih besar.
Mana lah tahu, satu hari nanti, orang mula hantar buku untuk saya review.
Huh, jimat duit aku tak payah beli buku dah! Hehehh.
Tapi sementara masih belum ada orang nak sponsor buku, nampaknya terpaksa lah review buku buku yang dah sedia ada.

http://bookwormbitch.blogspot.com

Maaf, saya tahu memang kurang sesuai untuk gunakan judul series pornography sebagai URL sebuah blog yang review buku. Tapi saya dah kehabisan idea. Itu je yang saya mampu come up with.

Kalau tak suka, pergi buat blog buku sendiri yang lebih berilmiah. :D

9 comments:

-hazen said...

lelaki sedap macam ice cream?

apekah

Just_najmiE said...

okies, nnt sy kirimkan buku kanak2 untuk di rewiew okeh?.. =D

GGK said...

oh you read john grisham? i wonder if you also visit all the 2nd hand books store eh?

Merissa K. said...

i do i do! tu for both your questions la.. and ud be surprised how there are warehouses yg sell books dengan sangat sangat murah! :D

GGK said...

where? i always go to ampang point

Merissa K. said...

eh ampang point ada ehh? ok i didnt know that! u have to tell me where it is exactly! hehe

theres one novel hut in amcorp mall. and then theres this cheap warehouse place, satu also kat amcorp mall, it's called bookxcess. u can get like brand new books but at a really cheap price. mcm, if the original price is 100+, u can get it at 20+ or 30+

then theres this other place, kat damansara utama, dalam atria, i got hardcover books for rm10 and paperbacks for rm5. good deal good deal!

:D

GGK said...

armcorp mall selalu gak pergi...

ampang point kat sebelah restoran korea tingkat yang sama dengan Factory Outlet tu... i dah 6 years pegi situ je.

Merissa K. said...

wey hey!!
dah 6 years? woot woot.
how cheap is it kat sana??

btw, i just got an email. ada payless book punya warehouse sale this weekend and next weekend.
want me to forward the mail kat u?

GGK said...

FORWARD IT

hasrulggk@live.com

if theres no special secret operation on the weekend i will camp there the whole day.