Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya! now lets go out and main mercun!

fuh fuh.
tiba tiba teringin nak conform dengan society.

I would like to publicize sesi pemohonan ampun maaf sempena Hari Raya.

I am, by nature, a loud person. To add to the damage, i am also (most of the time) incapable of watching the things i say. As a result, i might have unintentionally (and sometimes, bila tengah bad mood, intentionally) caused you to add your own dosa sebab marah/simpan dendam/maki maki dekat i due to sakit hati. Teramat amat lah sorry kalau ada such a case (which im pretty sure, ada).

And sometimes, the things that i do are incomprehensible to other (more) normal beings. I wont apologize for being myself and jumping up and down and kadang kadang tergelak extra kuat, but i will say sorry if you happen to be on the same table and malu due to my 'tak cover' behaviour.

I'm only human. I make mistakes. And sometimes i break hearts. Sometimes i provoke and instigate others. Sometimes i do impulsive things that may result in tragedies.

For all of that, saya susun sepuluh jari (i still do not understand the relevance behind this symbolism) and Minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. Halalkan makan minum i (or if you insist, claim la lepas i dapat duit raya ni).

Selamat Hari Raya.
Maaf Zahir. dan Batin (hanya kepada golongan golongan tertentu sahaja).

Dont indulge too much with raya food yaww! Jangan menyesal di kemudian hari!

Akhir kata, maju lah sukan untuk negara!

6 comments:

Afiq Abd Malik said...

Natasha,

I personally think that you wrote your apology text specifically for your boyfriend, not your reader!

Hahah.

Happt Eid Ginner!

amywammy said...

Selamat, (teng, teng, teng) Hariiii Rayaaaaaa!

GGK said...

slamat hari raya tasha... hehe i read the email one day after the book sale... damn .. you pergi ke?

[YeOp] said...

apa kena-mengena hari raya dengan majulah sukan utk negara? tgk EPL time raya ke? :P

selamat hari raya!! :)

Merissa K. said...

Afit,
if you honestly think so, then that probably mean that you dont hangout with me enough.

Amy,
heeeyyyy. i tak tau pun suara you sedap!! hehehe.

GGK,
selamat selamat! yeah i gathered as much. i baru baca ur reply jugak. hehe. i didnt go jugak. :P
takpe la, the next one nanti kita pergi sekali!

Yeop,
takde kena mengena pun. hahaha. saja nak test tengok whether people are really reading ke skimming thru je. hoho.

amywammy said...

eh..mana tau suara i sedapp through my writings??heheh