Wednesday, April 15, 2009

experimentation

Objektif:
Menguji kesan ethylchloride terhadap manusia.

Inferens:
Ethylchloride menimbulkan rasa ingin bergelak ketawa sambil berguling-guling.

Radas/Bahan:
100mL Ethylchloride, kain kapas, hidung.

Pembolehubah bersandar:
Tahap ke-ekstrim-an gelak ketawa

Pembolehubah tak bersandar:
Kuantiti Ethylchloride

Pembolehubah dimalarkan:
Hidung, kain

Hipotesis:
Semakin banyak ethylchloride dihidu, semakin melampau tahap gelakan.

Langkah-langkah:
1) Semburkan ethylchloride ke atas kain sebanyak satu semburan.
2) Dengan pantas, dekat kan kain ke hidung dan sedut sekuat mungkin. Sedutan perlu dilakukan seolah olah anda sedang kelemasan dan cuba menghirup oksigen sebanyak mungkin.
3) Catatkan pemerhatian.
4) Ulang semula langkah 1-3 tetapi tambahkan nilai semburan sebanyak mana yang disukai.
5) Berhenti selepas anda terasa seperti di awangan.

Pemerhatian:
1) Proses bergelak ketawa bermula.
2) Hidung menjadi kebas.
3) Kedengaran bunyi dengung yang panjang dan berlarutan.
4) Anda akan tersenyum secara automatik dan merasakan semua benda kelakar seolah olah anda sedang menonton Russell Peters secara live.

Kesimpulan:
Hipotesis terbukti! Ethylchloride akan mendatangkan kegembiraan dan keseronokan. Dalam jangka masa panjang ia boleh menyebabkan kecacatan otak atau kematian.

8 comments:

wana said...

hahaha.u bring back memories of those lab thingy tme high school la babe!haha

Igniz said...

dulu time buat biologi or kimia, i could only score sampai hipotesis je..masuk bab procedures, jadi eksperimen ngarut..XD

boleh kah saya dapatkan bahan kimia itu di farmasi berdekatan?:P

Nurul Aain said...

haha. bad bad badd influence on people.

you should have you blog rated

Merissa K. said...

Wana
thats the whole point! :)

Ignizoh boleh boleh. harganya cuma 20rm sebotol. :) untuk keterangan lanjut, sila hubungi saya! :D

Noinpeople should be aware of the reality. hehehe. blog rating tu mcm mana? *noob alert*

Igniz said...

camne nye nak contact cik tasha...kahkahkah..haah, sy pun tertanya2..camne blog rating tu?*second noob alert*

Merissa K. said...

haha. mana lagi. kat sini la! LOL. nanti la, saya rajin saya post gambar can tu okay?
:)

paan terjatuh lagi. said...

macam ni la,tak ajak.haha

sad said...

guoweigang You will want to cheap pandora make sure that you think about the design pandora jewelry that you are looking for and possibly look outside buy Pandora of the box. You will want to look deeper pandora bracelets and charms into what exactly you are looking for discount pandora bracelets .A lot of people like to show off the Pandora necklace jewelry, but you will want to keep in pandora necklace beads mind that there is that cut out Pandora necklace sale image of jewelry, but you will want Pandora charms to call some of the local chains and ask them if they cheap pandora charms are willing to work with you to make some custom made jewelry.