Saturday, November 20, 2010

aku, dia dan ...

pagi pagi sejuk baru lepas hujan macam ni,
mesti tak sah kalau tak reminisce zaman zaman lalu.
kadang-kadang bila ingat balik drama yang dah jadi,
rasa macam tak boleh comprehend the kind of journey that you've had.

tapi sebab tu lah teenagers are stupid.
sebab memang they are meant to be.
so that they will do stupid stuff that will teach them a lesson
yang akan jadikan mereka semua smart adults.

memang cycle dia vicious that way.
terima je lah.

nak dengar cerita?

saya tak tahu lah kenapa,
dan macam mana,
saya boleh tercicirkan hati, bila;
tertentang saya dengan bulatnya mata
terkelu saya dengan senyum manisnya

saya memang teramatlah kagum
sebab tak pernah saya jumpa species serefreshing itu
seolah olah selama ni saya hidup dalam dunia 2 dimensi
dan tiba tiba dimensi ketiga dibentangkan depan mata

saya macam tak sangka
bagai bulan jatuh ke riba
haha
rasa gembira tapi tak faham apa yang saya dah buat untuk deserve rasa sedemikian rupa

tapi,
biasalah
kadang kadang gembira tu tak datang lama
sebelum diganti dengan kecewa

walaupun sedih tetap ada
tapi saya baru sedar bahawa bersyukur sajalah
sebab ; sekurang kurangnya, yang sempat ada cumalah memori indah saja
jadi takkan ada yang dapat tarnish imaji imaji yang dah terlekat dalam kepala

so, perhaps, it was for the best after all
kalau ada, bagus lah tu
kalau takde, adalah yang lebih baik yang menunggu

:)

at the end of the day, win-win juga kan?
jadi gopoh- gapah sangat pun tak guna juga.
hehe

2 comments:

Fatul Akrul Ramli said...

tasha, can u not be so sweet?? :P

Db Cooper said...

adat...... slow2 dlu beb, mane tau esok2 dapat bulan 2