Thursday, May 13, 2010

Can You Keep A Secret?

OK.
Nak tau rahsia tak?
But i bet you blabbermouth wont keep it a secret kan?
Hmph.
Takpe lah, nak bagitau jugak. Heheh.

I am not the manja kind.
I am not one of those girls who hug their moms from behind and go (include la whatever manja statement that you can think of here).

Sorry, i did attempt lebih kurang 18 kali nak try and come up with a decent manja conversation between a manja daughter and a mom who layans her daughter's manja-ness. Tapi unsuccessful attempt. Sorry.

Semua dialogue that i could think of will make you rasa mcm nak baling bricks kat kepala i.

I sayang lagi my head.
So u guys buat la sendiri manja conversation tu ok.

Even when my housemates go all manja comel comel,
i sometimes ternganga because i dont know the right way to react.
Like, i want to try and be manja comel comel balik,
tapi serious part comel tu paling uber-susah nak achieve.
Tak tipu.

But but buuuuuut.
I have a weakness for lelaki yang manja.

Tolong lah.
serious i cair bila org cakap dengan i suara nak lembut alaaaaahaaaai mcm roti soggy rendam dalam air milo panas.
OK.
Metaphore serious tak appealing.
Fine. tukar la roti soggy tu dengan marshmallow.
Comel sikit. Pfft.

I yang loud-mouthed ni pun terus rasa nak turn down volume jadi -3 bila dengar orang ckp lemah gemalai comel comel.
It makes me want to cubit cubit pipi orang tu and cakap 'heeeeyyyy kenapa manja sangat sampai i geram ni haaa'.

Haa. macam tu lah.
Conclusion : Orang orang manja boleh lari jauh jauh from me sekarang kalau takut kena terkam.

Sekian, terima kasih. :)

p/s : oh but there is also such a thing as OVER-MANJA nak mintak pelangkung. if you dont know what a pelankung is, try la overdoing it, i tunjuk pelangkung tu apa. :P

10 comments:

RuNNi said...

Sangat agreed!! Sangat sangat agreed!!
Guys,when they go manje~its so weird up to a very adorable level... Grrr...
BUTnot all the time. All the time manje guys~ freak me out...

Jo Qusary said...

Err... takut nak manja2 ngan mak, kang tak pasal kena flying kick dgn dia... kalo guys nak manja2 ngan aku, usually i kasi flying kick je kat diorg hahaha...

kami kuman. said...

me three. huhahaha

Merissa K. said...

Runni :
i agree with you too. siap dah put your point up kat p/s lagi. :)

Jo :
hahahaha. my mom pun ada ciri ciri sama dowhh. hahaha. tapi dia tak flying kick aa, dia main siku je. hahaha.

Kami Kuman :
kita boleh buat club! :D

s h a g o o said...

ami? manja? biar betik!

ehh, balik tak minggu nie?

GGK said...

so....... u suka lelaki lembut?

*membawa diri di bawah hujan*

Merissa K. said...

Shagoo :
haa tu lah u tak tau. sangat jarang, tapi ada. :) habis, kalau dia manja dengan u, u tak rasa dia buang tebiat pulaak?
hahah.

GGK :
lembut adalah synonym manja ke? kenapa tak pernah tahu? huhuh.

alala. meh i kasi payung! LOL

Hariry Ariffin said...

awwwwww. :D

.m.e. said...

tasha. u lagi manja dari i kottt.. i dunno how to be manja, but i am an expert at being annoying. how? haha! its not a bad thing pun kan, not being manja =D

Merissa K. said...

Hariry :
tee hee hee.
*gelak gedik*

Maya :
yeaaaa manja makan pun nak u suap! hahhahahahhaah. nonono. not a bad thing la. at least on the occasion that we jadi manja, it will be special la kan kan kan?