Tuesday, May 25, 2010

eh eh saya suka la tulis pasal lelaki rupanya!

tengok INI, dulu pun saya pernah cuba mahu crack misteri lelaki.
it has been over 6 months,
dan misteri masih belum mampu diselesaikan.

lelaki is still lelaki
yang senyap masih berdiam diri
yang kecoh masih rasa nak tembak kasi mati

semalam i talked to my bestfriend.
and she told me that she found this letter that i wrote to her back in Form 5,
cerita masalah 'cinta' lah konon.
(wah wah macam besar sangat problem masa tu kan?)

and it reminded me of this boy i was smitten with.
weh weh suka gila kot masa tu!
baru satu hari lepas wish bday dia,
dah start plan tahun depan nak kasi present apa.
-_-'

tiap tiap hari tunggu handphone berbunyi
kalau orang lain yang sms atau call, terus jadi hampa

dan saya tahu dia suka saya juga
sebab dia rajin call sambil main guitar dan nyanyi lagu Incubus
tapi ego jauh lagi banyak dari perasaan suka

bila saya nak, dia jual mahal
bila dia finally nak, saya dah taknak jual

at the end of the day,
tak perlu la bersungguh sangat main tarik tali tu
sebab takut nanti sorang sorang je main dengan tali tu.
haaa main la kau puas puas!
nak tocang tali tu ke, nak buat ikat kerbau ke semua boleh.
happy tak?
*senyum sinis*

kadang-kadang,
memang akan jumpa orang yang sanggup make the first move,
tapi bila dah jumpa,
kena lah sanggup-sanggupkan diri buat consequent moves.

you can play hard to get all you want,
but one of these days, nobody will want to chase after you anymore.

jadi,
janganlah take people for granted.
kalau mahu, embrace saja
kalau tak mahu, jangan drag on lama lama.

:)

Mesej ini dibawa kepada anda oleh Kementerian Patah Hati.

13 comments:

Igniz said...

hahaha. recently u banyak cerita pasal luahan hati la, tasha. u dah semakin perempuan. (eceh, cakap cam i kenal u personally je.) :P

Merissa K. said...

awwwwwwwwhhh, terharu okay! hahaha.
ala, u dah lama pun baca i merapu apa, kira dah kenal la tu :)

cerita luahan hati, bukan saja saja. sebab byk sgt reminisce, itu lah pasal. takde outlet lain nak express.

lagi satu reason, cuba nak avoid belajar utk finals. wahahaha

joynstar said...

KEMENTERIAN PATAH HATI what? adehhh

anyway its typical of you, time dekat exam banyak.....post blog dia.

GOOD LUCK!

Hafiz Ismi said...

Jangan jual mahal sgt.. X mampu!! hehe~

Elena said...

Oh can be like the secretary of the Kementerian or something? Just to keep myself updated :)

Nurul Iman said...

huhu...setuju gak part yg last tu...
kirenye senang kalau masing2 straight 2 da point...
xde drama2...
tapi semua tu kalau la...
huhu..

Hariry Ariffin said...

hehe. boleh saya join kementerian patah hati tak? :)

sounds awesome to me.

Merissa K. said...

Joynstar :
whoops. okay kantoi di situ. hahaha. u noticed eh? hehe.

Hafiz :
my point exactly!! :)

Elena :
Secretary? hahaha. boleh boleh. we need unbiased opinion dari orang orang yang jarang patah hati dan mematahkan hati anyway. :)

Nurul Iman :
its just too bad that people tend to be selfish sometimes kan? (me included -_-)hehe

Hariry :
boleh tu memang boleh. but it's not pretty in there. think u can handle it? ;)

Hariry Ariffin said...

i know. been there. :D many times!

haha

Merissa K. said...

well, then all i can say is 'welcome to the club!' XD

GGK said...

or maybe theres a third factor.... and that mystery man are deadlocked in his own dilemma.... oh pardon my wild imagination ............ :)

Merissa K. said...

ooooh sneakyy! hahahahah.
itu belum kira wild lagi cik abang! hahaha. u tambah a lil bit more, boleh buat blog post pasal suicide bomber dah i think. hehehe

GGK said...

no seriously ... he probably cant make the first move because something or someone blocking it.

........hnnnnghh suicide bombers... hahahahahhahaah