Saturday, August 22, 2009

Makhluk2 di Bulan Puasa

yang itu ditambat, yang ini terlepas pula.
;)

So yeah, its already one hour and thirty minutes into Ramadhan.
No urge to light up or pig out so far.
(perhaps that has got something to do with the fact that i was stuffing my face just 2 hours back)

Ive gotta say,
during the fasting month,
people's behavior are as amusing as the cheap Ferris Wheel at your local funfair.

For starters,
here are some of the things that ive noticed.
(kejadian seringkali berlaku ketika bulan puasa sahaja. time lain lain jarang laa)

1) Si Freeloader

The entire year, you never see them at the mosque. For the guys, not even time sembahyang Jumaat. On Fridays, pukul 1 orang duduk dengar khutbah, dia layan saf dekat Kedai Snooker Ah Meng. :) tapi suddenly time bulan puasa je, tiap tiap kali time berbuka (esp kalau ada nasi briyani and ayam rempah kat masjid on that day), mesti muka dia je menempel dulu depan tudung saji kat masjid. Tapi sembahyang terawih tak confirm jugak lagi. Pfft.

2) Si Insaf Tiba Tiba

"Eyy, jangan mengumpat la, bulan puasa"
"Woi. tutup porn tu. Bulan puasa ni, tu zina mata"

Haa yess, and then after azan maghrib, kau sendiri jugak yang start mengutuk and berzina mata, telinga, and god knows what.
Yosh, if you think that its indecent and segan dekat Allah sebab tu bulan puasa, you shouldnt even be doing it at any time pun. He's there to see you regardless of what the calendar shows. Ramadhan ke, Syaaban ke, Jamadilawal ke, sama je la.

3) Si Tak Reti Cover

Quite the opposite of Si Insaf Tiba Tiba, they have no qualms whatsoever to keep on living as if its just another day. Dude, its fine if you're gonna senyap senyap masak maggi dalam bilik sendiri where no one can see you (ok, its not fine la sebenarnya, but you know what i mean), but tak payah lah pergi makan kat KFC order ayam satu bucket. And tak perlu la juga smoke tepi tangga orang lalu lalang.

4) Si Budget Mat Salleh

Oh. This one, i dont want to describe la. Lemme just tell you a story.

There's this dude that i used to know. Along with his two friends, they went to watch a movie at the local TGV time bulan puasa. Out of the three, he's the only one yang ada la muka campur campur sikit. Boleh la lepas Siam + Bangla sikit maybe. Anyway, he ordered popcorns and Twisties (in English, complete with a fake accent) while the other friends main jauh jauh belakang line sebab takut kantoi.

The guy behind the counter handed him the popcorns and then asked him what flavour of Twisties does he want.
I guess he's not much of an actor, he screened the crowd for his friend and shouted out
"Wei (insert name here)! Kau nak Twisties flavour apa??"

Kan dah kantoi kat situ, anda bukan foreigner.

As always, im forever rajin in the beginning and start to lose my trail of thoughts a few paragraphs after. Dan saya dah mula kempunan benda pelik pelik dah ni.

I hereby announce the end of this article.
Kalau rajin saya continue,
(tapi rasanya itu macam janji palsu je.heheh)

Goodnight everyone.
Oh, salah, morning.

Have a great fasting month.
(kalau nak ganti setan, sila beragak agak. :P)

13 comments:

A'a said...

true, very true. haha ive encontered some people pretending to be another race too. but in thies case, they pretended to be some pinoys HAHA. apalaa tak malu. -__-

Lullaby said...

wow.luckily you didnt know my story.hahaha.but now i have changed.a lot.because i am the gunners.lol.

Merissa K. said...

A'a:
hehehe. i guess hunger pushes people to do weird things.

Lullaby:
Oh saya tak judgmental, saya pun dua kali lima jugak. :D

s h a g o o said...

aisha suka ini.

Merissa K. said...

heheh. agak agak aisha kenal tak character yang dicerita kan dalam cerita terakhir tersebut? XP

s h a g o o said...

aisha agak-agak.
aisha mungkin kenal.

tapi.
apa kata natasha yang bgtau siapakah gerangan?

haha!

*natasha? apakah!*

wana said...

LOL.ngokngek

Tok Aweed said...

blimey!!

ak kenal itu makhluk dlm itu cerita weii!!!

LOL!

Merissa K. said...

hahahahahaha.
kenal kan? kan? kan?

yang (insert name here) tu hang kenai dak?

Tok Aweed said...

x kenal.. x kenaaalll!

tidaaaaaakkkkkk!!~~~

Kajen said...

abis, kalo kes macam aku, camne? hehe

Merissa K. said...

Timmy:
eleh tak kenal ke buat buat tak kenal?

Kajen:
kes macam you dah ada kat blogpost yang lagi satu hari tu. heheh.

sad said...
This comment has been removed by a blog administrator.