Wednesday, September 9, 2009

wrong number

Ini adalah extract dari phone conversation saya 5 saat yang lalu. Watak watak ada lah seperti berikut:
Orang Pelik (OP)
Saya yang tak berapa nak pelik (T)

OP : Haluu. Boleh cakap dengan Nadia?
T : Err sorry. I think u got the wrong number.
OP : Nadia ada nadia?
T : Takde, ni bukan Nadia. You got the wrong number.
OP : Ni siapa?
T : Ini bukan Nadia.
OP : Bukan bukan. I nak cakap dengan Maria.
T : Ini bukan Maria jugak. You got the wrong number.
OP : Then ni siapa?
T : Err. tak payah tahu kot.
OP : Apasal pulak tak payah tahu?
T : Because im not Nadia. or Maria. Im not the person you're calling for. YOU GOT THE WRONG NUMBER ! (part ni kena kuat sikit in case this freak is deaf in addition to being pelik)
OP : Ye la tapi nama u apa.

*line disconnected*

And i thought i could then get on with my work. Tak jugak. An sms came in:

ANDA TELAH TERLEPAS UTK MENDAPATKAN ANGPAU RAYA.. SEKIAN

(err. macam aku kisah.)

Followed by another one:

Weh.. angkatla. i nk ngorat u.. kwn u pn boley..

And another:

Nk duit raya x? xnk sudey

Ni pick up line zaman bila ni?
Sighhh.
Malaysians are getting weirder by the day.
Seriously, tactic tak blh bodoh lagi ke?


20 comments:

Igniz said...

that is the LAMEST pick-up line i've ever heard! even lamer than the ones that i listed a few months back. tu la, sape suh hot sgt. hehe. XD

p/s: feel free to check: http://youcannotreadthis.blogspot.com/2009/06/best-pick-up-lines-to-fail.html

heheh. promote2. :P

John Emmanuel Edmund said...

omg.. lame gile man that dude.. maybe he's just physco..

for all you know he's been calling randomly to try his luck.. hahaha..

Just_najmiE said...

miahahahaha... kaki gatal.. Nadia Maria.. lalalala~~

yeah, the pickup line is lame o lame o.. hoho.. u're just too hot babe!.. or just sound hot!.. eh, boleh kah?.. hahaha! XD XD

cHeRyNa PiReS said...

kalau tak tau name camne nak ngorat la loooll...(sha bercakap dgn org itu)

aiyoo...siap nak pancing pakai angpau raya...apa kelas!
(eh, apasal sha plak yg marah)

A. Afiq A. Malik said...

Tasha,

Hadoi :)

Budak Sundal,

Go adopt some culture. Lahanat. Kau buat malu lah.

thepinklover said...

hehehehe~!!!
budak tu takde keje agaknye~
tp he used name mcm tu kira ok lagi
my fren pernah kene.. dia kate nak cakap ngan aminah..pastu ckp ehh ni bukan siti ke..
hahaha~
ini mmg klakar~!!

Merissa K. said...

Igniz:
ooooh definitely i punya tu paling lame. failure rate : 134% hahah.

John:
LOL. i think that was exactly what he did! hahah.

Najmi:
oooh. besok jugak i pergi tryout jadi dj. XD

Sha:
oh tau takpe!! for all we know, his angpau is probably a totally different 'packet' altogether. ughhh. gross. haha.

Afit:
saya tengah mamai baru bgn tidur. heehhe. for a split second i thot I was budak sundal. (memang tak la). hahaha. saya suka awak marah dia. thumbs up.

Thepinklover:
Ini lagi tak blh blah. hahaha. i rasa dia ingat nama tu evergreen and plg common. pfft. grow a pair. XD

s h a g o o said...

haha! x 100times.

Fatin Shaza said...

Shaza here... hehe. I penah kena the 'first' version... yg paling best tu, leh call my office phone! At first tanya ni ofis lawyer ke, bila I jawab bukan, dia macam nak tau nama/umur/tinggal mana pulak... in this extremely sleazy kind of voice. Macam takde modal lain.

Ernie Azera said...

haha.i pon penah sha! pastu msg2 tanye why i didnt pick up his calls,memang annoying gile lah everytime call nak cakap ngn orang tu orang ni. last skali i just save his name under 'Jangan Angkat,Org Gila'

.m.e. said...

oh, mamat ni is actually my friend. i guess i terbagi ur number kot.. sorry tashaaa!!


ps: tipu je. =p

A'a said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAAH!! dumbass!!!

Merissa K. said...

Shagoo:
haaa gelak gelak. kena kat u nantiiiii. LOL.

Shaza
ughhh. seriously? hoho. i rasa that is the corporate version of a sleazebag la. hahaha. pls tell me u hung up on him!

Ern
Hahahahhahaahahaha. Good move. LOL. i pun ada save 'dont pick up' and 'orang gila'. tapi orang lain lain la tu. ngeee.

Maya
laaa, no wonder la he was asking for youuuu. heheheh. takpe nanti next time dia call i pass kat maria ok? XD

ps:tipu jugak. haha.

A'a
oiiii siap comment kat FB! chisss. hahahhahhahaha.

-Pinkie ChiRa- said...

HAHAHAHAHAHA!

A'a said...

hahahahahah saje kacau :P

Amir Hamzah said...

wow!! i might just use this to pick up some girls at my uni :D
pure genius!!! hahaha!!

tash, come raya my house :3

Merissa K. said...

Miss Pinkie:
hoho. gelak gelak. :D

A'a:
pandai u ehh. heheh.

Mir:
oooo now baru nak dengar from u la? chett. senyap lama lama. sampai hati. tsk.

lemme know if the pick up line works!

Amir Hamzah said...

hehehe :P i have been ummm... keeping myself busy :P

maaf zahir batin (in advance) eh tash?

love u lots!!! :3

Fatul Akrul Ramli said...

kalau i buat, agak2 ada orang sangkut tak?

Merissa K. said...

Amir:
busy ehh cik abang. nasib baik i sayang you jugak, so i maaf kan. hahaha. you kena kasi duit raya as ganti rugi! LOL.

Fatul:
oh boleh kot (sebab u kan yang kacak tu. haha) tapi kena buat 3g call la. kalau normal call confirm tak sangkut. hahaha.